Leveringsvoorwaarden

Hier vindt u de leveringsvoorwaarden van Hulzhout.

Bestellen
Bestellen bij Hulzhout kan via de e-mail, telefonisch of aan de werkplaats. Zodra Hulzhout uw bestelling heeft ontvangen, ontvangt u van Hulzhout een opdrachtbevestiging. Daarin staan vermeldt; de bestelde producten, de verwachtte levertijd (onder voorbehoud) en de totaal kosten inclusief BTW van uw order.

Bezorgen
Het is mogelijk om uw bestelde producten te laten bezorgen. Hulzhout berekend hiervoor een vergoeding. Dit is afhankelijk van het aantal kilometers, deze berekening krijgt u vóór de bevestiging van uw order. De chauffeur bezorgt tot de eerste deur begane grond. In overleg en zonder enige verplichting kan de chauffeur u meehelpen met het op de plaats brengen van het meubelstuk. Schade dat opgelopen wordt met het op plaats brengen van het meubelstuk is de verantwoordelijkheid van de klant, op geen enkele manier kan Hulzhout hiervoor in rekening worden gebracht.

Betaling
Uw order kan contant worden betaald bij aflevering of via het overmaken van de factuur. Het factuur kan worden toegezonden of worden afgegeven bij levering. Betaling dient binnen 14 werkdagen na levering te worden volbracht.

Productie
Alle producten worden vakkundig en met zorg in eigen werkplaats geproduceerd. Alle verbindingen zijn, waar nodig, gelijmd en degelijk geschroefd. De meubelen zijn goed geschuurd en hebben geen scherpe hoeken. Schroefgaten kunnen op verzoek worden gedicht met houtvuller.

Werking van het hout
Steigerhout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid altijd iets werken (uitzetten of krimpen).

Materiaal en onderhoud
Alle meubelen worden gemaakt van nieuw gezaagde of gebruikte steigerplanken. Deze planken worden pas na droging verwerkt. Dikte en kleur van de planken kunnen per partij verschillen. Steigerhout is robuust. Dit betekent dat het hout (met name oud steigerhout) nooit gelijk is en sporen van gebruik bevat, zoals; oneffenheden, puntjes, deukjes en dergelijke. Een kaarsrechte plank bestaat niet van gebruikt steigerhout, dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout!
Voor binnen gebruik kunt u de meubelen onbehandeld laten. Wilt u de meubelen toch behandelen dan kan dat met steigerhoutlak, olie of andere lakken, zoals; white of grey wash. Deze lak zorgt, mits goed aangebracht, ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer u de meubelen zelf behandeld of aanpast.
Hulzhout werkt met stalen schroeven, de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren.

Levertijd circa 3 werkweken
De levertijd is circa 3 werkweken onder voorbehoud. Levertijd wordt gerekend vanaf de datumbevestiging van uw order. Zodra de bestelling klaar is, neemt Hulzhout telefonisch of via de mail contact met u op om de dag en tijdstip van levering of zelf ophalen met u af te spreken.

Mogelijke afwerking
De meubels worden normaal gesproken onbehandeld afgeleverd. Dit laat de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hout het beste uitkomen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de meubels in overleg op een aantal verschillende manieren te behandelen.

Wet kopen op afstand / retour
U kunt ook bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Als producten speciaal voor u besteld worden en/of speciaal voor u op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet.